Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Kotlety z bavorského lesa s domácím spätzli

27.11.2011 · Žádný komentář · Recepty

Kotlety z bavorského lesa s domácím spätzliDalší receptem do naší soutěže o nejlepší recept s vepřovým masem je kousek od Marie Tomšů, který se jmenuje kotlety z bavorského lesa s domácím spätzli. Pojďme si ho tedy představit blíže ;)


 Powered by Max Banner Ads 

Kotlety z bavorského lesa s domácím spätzliKotlety z bavorského lesa

Ingredience:
vepřové kotlety bez kosti
3-4 utřené stroužky česneku
4 lžíce oleje
1/2 hrnku mouky
sůl a pepř podle chuti
150 g lesních na plátky nakrájených hub- nebo lze použít sušené a předem máčené v teplé vodě)
1 cibule nakrájená najemno
1/2 lžičky sušeného tymiánu
300 ml černého piva
2 lžíce kyselé smetany (nemusí být)

Postup:
Na oleji v pánvi osmaž česnek a přidej naklepané, osolené. opepřené a v mouce obalené kotlety. Opeč je do hněda a vyndej z pánve.

Do pánve přidejte lžíci oleje a osmaž cibuli a houby.

Kotlety vrať na pánev, posypte je tymiánem a zalij černým pivem. (Pivo se vypaří a zůstane jenom chuť sladu). Přikryjte a duste asi 15 minut. Ke konci varu přidejte smetanu.

Domácí spätzli

Ingredience:
300 g polohrubé mouky
3 celá vejce
sůl
1 lžíce olivového oleje
2 dl vlažné vody
sušená petrželka (popřípadě nasekaná čerstvá)

Postup:
Vše smíchej na těstíčko a přes haluškové síto pasíruj do pětilitrového hrnce plného vřící, osolené vody. Povař dvě minuty a slij přes cedník.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist