Sekaná z vepřového masaA tady je včera zmiňopvaný druhý recept od Romany Langerové z Brna – vepřová sekaná. Není nad to si udělat dobrou domácí sekanou, kde navíc víte, co jste si do ní dali, že?

Sekaná z vepřového masaIngredience:
500 g mletého vepřového
sáček sojového masa, drti
1 zeleninový bujon
1 cibule
5 stroužků česneku
3 vejce
strouhanka
sůl
pepř
tymián

Postup:
Sojovou drť namočíme do vody, přidáme bujon a povaříme, až nabobtná. Pak scedíme, vymačkáme vodu a po vychlazení přidáme do mísy k mletému masu.

Přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, sůl, pepř, tymián dle chuti, vejce.

Rukou pořádně propracujeme, do hustoty dodáme strouhanku. Pak mokrou rukou tvoříme bochánky, klademe na pekáč, podlejeme vodou a pečeme asi hodinu na 170 stupňů.

Příloha brambory na jakýkoliv způsob.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!