Jakmile ochutnáte tyto fazole, změníte svůj názor na luštěniny, který ve vás zanechal český způsob přípravy této luštěniny.

Ingredience:
1 kg fazolí
2 cibule
olej
hladká mouka
1 zelená paprika
1 červená paprika
3 rajčata
rajčatový protlak

Postup:
Fazole přes noc namočíme do vody, aby změkly a trochu nabobtnaly. Druhý den propláchneme a dáme vařit zhruba na 30-40 minut (do změknutí).

Mezitím si připravíme jišku. Nakrájíme cibuli a zpěníme ji na oleji. Jakmile cibule zezlátne nasypeme do ní přiměřené množství hladké mouky. Necháme chvíli na ohni a pak sundáme. Přidáme sladkou papriku (tu VŽDY musíme přidávat s pánvi NE na ohni – jinak paprika zhořkne!), zamícháme a vrátíme zpět na oheň. Pak přidáme 1/2 rajčatového protlaku a chvíli prohřejeme.

Uvařené fazole v hrnci ochutíme solí a pepřem, přidáme papriky a rajčata a vaříme dokud papriky nezměknou. Pak pomalu přidáváme jíšku a mícháme, aby se nám netvořili hrudky. A na závěr převaříme.

Tip: Takto připravené fazole můžeme jíst i samotné pouze s pečivem nebo si nim opečeme libovolnou uzeninu podle chuti.