Váš portál do světa gastronomie

Steaky – Od T-bone steaku přes chateaubriand pečený v solné krustě až k filetu mignon se šalotkou

SteakyKuchařka britského kuchaře Paula Gaylera nazvaná Steaky – Od T-bone steaku přes chateaubriand pečený v solné krustě až k filetu mignon se šalotkou potěší snad každého milovníka masa. Ten název je naprosto jednoznačný a vy díky němu víte, co se v knize ukrývá za sympatický obsah. A kdo by neměl rád pořádnou flákotu masa, že? ;)

SteakyÚvodem se dozvíme něco o tom, jak správně vybírat maso na steaky, jak ho pak skladovat a jak ho připravovat. I něco o jednotlivých stupních propečení a odpočinku masa po tepelné úpravě.

Několika úvodními stránkami se prokoušete velmi rychle a pak již následuje sbírka více než 75 receptů, které jsou rozděleny to následujících kapitol:
– jednoduché grilování
– smažení
– klasické pečeně
– pomalé dušení
– lehká jídla
– marinády, glazury a omáčky

Steaky

Jak vidíte na obrázku, nechybí fotografie pokrmů a musím tedy říci, že to je pastva pro oči.

Pokud existuje na světě někdo, kdo po přečtení této knihy nebude mít chuť se zakousnout do pěkně šťavnatého steaku, tak bych ho rád viděl.

Steaky – Od T-bone steaku přes chateaubriand pečený v solné krustě až k filetu mignon se šalotkou – Paul Gayler
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 144
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 215 × 240 mm, 706 g
Rok vydání: 2011
Běžná cena: 349,- Kč (na bux.cz za 324,- Kč)

1 komentář

  1. Leoš Kolařík

    Na tuhle knihu jsem nedávno koukal v knihkupectví a zaujala mě natolik, že jsem si ji nakonec odnesl domů :) Podle mě je to jedna z těch lepších kuchařek, co jsou k sehnání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑