Váš portál do světa gastronomie

Salát z červené řepy s jablkem a vlašskými ořechy

Salát z červené řepyOdhoďte předsudky vůči červené řepě! Pokud je tedy ještě díky nezapomenutelným zážitkům ze školních jídelen máte :) Červená řepa je totiž hodně fajn zelenina a zaslouží si místo v novodobé kuchyni. A kombinace červené řepy, jablka, křenu a vlašských ořechů je přímo… božská!

Ingredience:
1 střední červená řepa
2 jablka
1 menší křen
50 g vlašských ořechů
100 g lučiny
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
šťáva z 1 citronu

Salát z červené řepyPostup:
Červenou řepu omyjte a i se slupkou dejte vařit. Řepa by měla být celá ponořená a vaří se zhruba 15 minut. Pak slijte a nechte vychladnout.

Očistěte si křen, omyjte jablka a oboje nastrouhejte do misky. Pak přidejte červenou řepu nakrájenou na tenké plátky a nasekané vlašské ořechy.

Promíchejte se zálivkou z oleje, citronové šťávy, soli a pepře a ozdobte lučinou.

Můžete podávat třeba s masem jako přílohu a nebo jen tak s chlebem.

P.S. K tomuto receptu mě inspiroval recept z kuchařky “Jezte česky – rok v kuchyni”, o kterou tu mimochodem právě soutěžíme :)

1 komentář

  1. Martina Č.

    Tchán nám zrovna v týdnu dal červenou řepu, tak se tenhle recept hodí. Díky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑