Kančí guláš s brusinkamiZačala sezona mysliveckých honů, plesů a to pro milovníky dobrého jídla znamená jediné – na talířích se opět objevuje zvěřina. A uznejte, taková dobře udělaná zvěřina je něco, čemu lze jen těžko odolat. A nebo je potřeba mít mimořádně silnou vůli :) A kdo z vás ji má? :)

Ingredience:
1kg kančího masa
2 cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžíce drceného kmínu
sůl
pepř
3 lžíce sádla
2 krajíce tvrdého chleba
5 lžic sušených brusinek (pokud nemáte k dispozici čerstvé)

Kančí guláš s brusinkami

Postup:
Maso nakrájíme na kostky.

V kastrole rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibulu, přidáme maso a opět orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

Do hrnce přihodíme brusinky. Nastrouháme tvrdý chleba, přidáme do guláše a dále dusíme, až se chleba rozpustí.

Dochutíme solí a papřem a můžeme podávat.