Červen přináší spoustu klasických i exotických chutí. Za těmi klasickými zavítejte na některou vinnou akci, nebo na pivní slavnosti. Pokud dáváte přednost spíše novým a zajímavým pokrmům, navštivte středomořský festival, nebo si objednejte menu v Grandresturantu Pupp či v restauraci Vyhlídka.

Lahůdky z černých letních lanýžů

1. – 30. června 2013, Grandrestaurant Pupp, Mírové náměstí 2, Karlovy Vary, region Karlovarský

Luxusní restaurant Grandhotelu Pupp přichází s lahodným čtyřchodovým menu. Hlavní surovinou, která propojí celé menu, se stane gastronomická hvězda – oblíbený lanýž. Ani o další zajímavé suroviny však nebude nouze, v menu se také objeví steak z pštrosa, nebo filátko kambaly.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/lahudky-z-cernych-letnich-lanyzu-5900.html

Festival středomořských chutí a vůní

6. – 9. června 2013, Ovocný trh, Praha 1
Ovocný trh se promění na celé dva dny ve středomořské městečko a nabídne pohodu, nezapomenutelnou středomořskou atmosféru s prodejními stánky, hudbou, lehátky a hlavně s dobrým jídlem. Středomořské lahůdky budou k ochutnání přímo na místě, nebo k zakoupení domů.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/festival-stredomorskych-chuti-a-vuni-5869.html

Pivní festival Jičín

6. – 9. června 2013, Zimní stadion (víceúčelová hala), Jičín, region Královéhradecký

Pivní slavnosti v Jičíně budou mít svou premiéru, přijďte se podívat, jak se první ročník vydaří. Čepovat se bude několik druhů piva, podávat se bude grilované maso a klobásy a prodávat poctivé produkty jako domácí máslo, nebo italská káva.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/pivni-festival-jicin-5882.html

Vinfest 2013

7. června 2013, Besední dům, Komenského náměstí 8, Brno, region Jihomoravský

Přijďte se osobně seznámit s vinaři, kteří vám ochotně představí svou produkci i služby. Brněnský vinařský festival přináší přehlídku a současně ochutnávku špičkových vín. Ochutnávat se budou vína jihomoravská a kromě vína ochutnáte také sýry a kávu.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/vinfest-2013-5872.html

Valašskomeziříčská Grillpárty

7. – 8. června 2013, Fotbalový stadion, Žerotínova 736, Valašské Meziříčí, region Zlínský

Cokoliv, co se dá ogrilovat, to se na vás bude ve Valašském Meziříčí usmívat z grilu. Pořadatelé si pro vás připravili neojblíbenější druhy masa, grilované ryby, klobásy, špízy, žebírka, ale také sýry a zeleninu. Chybět nebude ani pečené sele a pochoutky z udírny. A nemusíte se bát, že se budete mezi jednotlivými ochutnávkami nudit, připraven bude hudební a kulturní program.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/valasskomeziricska-grillparty-5842.html

Jahodové menu

1. – 30. června 2013, Spa hotel Lanterna – restaurace Vyhlídka, Velké Karlovice, region Zlínský

Dovedete si představit jahodové menu? Že ne? Zavítejte do zážitkové restaurace Vyhlídka ve Velkých Karlovicích, kde se tohoto úkolu zhostili se ctí! Pochutnáte si zde na čtyřchodovém menu, přičemž každý jednotlivý chod opravdu obsahuje jahody.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/jahodove-menu-5899.html

Po vinařských stezkách s Českým rozhlasem Brno

8. června 2013, Náměstí Svobody, Strážnice, region Jihomoravský

Druhý díl seriálu turistických akcí na Moravských vinařských stezkách vás zavede do okolí hlavního města folklóru a dobrého vína, do Strážnice. Zažijte atmosféru začínajícího léta mezi vinicemi, objevte tajemství vinných sklepů, ochutnejte místní speciality a vyhrajte zajímavé ceny. V cíli se můžete těšit na posezení u cimbálky a ochutnávku vín v areálu petrovských Plžů.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/krajem-vina-2013-5293.html

10. národní přehlídka – sýry a víno, 8. eno-gastronomická přehlídka – ryby a víno

14. – 15. června 2013, Historické centrum, Prachatice, region Jihočeský

Smyslem těchto národních přehlídek je především podpora a propagace českých a moravských produktů a podpora osvěty v oblasti vinařské a stravovací kultury. Tradičně se můžete těšit na kuchařské studio, na přehlídku nejměné pětatřiceti vinařství a na ochutnávku kvalitních českých ryb a sýrů.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/10-narodni-prehlidka-syry-a-vino-8-eno-gastronomicka-prehlidka-ryby-a-vino-5520.html

Jihlavské pivní pábení

15. června 2013, Amfiteátr, Březinovy sady, Jihlava, region Vysočina

Pivních festivalů se po republice koná celá řada, proč navštívít právě ten jihlavský? Protože zde můžete ochutnat řadu čerstvých, nefiltrovaných a nepasterizovaných speciálů z produkce malých, českých rukodělných minipivovarů. O zábavau se mezi ochutnáváním oblíbeného moku postará bohatý hudební doprovod.

Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/jihlavske-pivni-pabeni-5300.html