Celerovo-jablečný salátV poslední době se hodně věnuji receptům pro jeden projekt, který svou podstatou s Novou kuchyní až tak nesouvisí. Ale to mi nebrání v tom, abych se s vámi nepodělil o některé z oněch receptů. I když… abych řekl pravdu, celerovo-jablečný salát je vlastně od mé kamarádky. Já jsem si ho jen trochu upravil a místo zakysané smetany coby pojiva jsem použil tvaroh.

Ingredience:
4 řapíky celeru
2 jablka
hrst vlašských ořechů
šťáva z 1/2 citronu
250g tvarohu
sůl
pepř

celerovo-jablecny salat

Postup:
Postup je jednoduchý a skoro se stydím jej sem dávat, ale udělám obvyklému formátu za dost :)

Řapíky nakrájíme na malé kousky. Jablka taktéž. Vše dáme do mísy a promícháme. Hotovo. Jsem to říkal, že to je jednoduché ;)

Podáváme buď samotné, nebo s pečivem a nebo k masu. Tvaroh je možné nahradit lučinou nebo výše zmíněnou zakysanou smetanou – podle vašich choutek.