Mohlo by se zdát, že dnešní pozvánce na vybrané gastronomické akce dominuje Praha, kde se v nejlbižších dnech konají hned tři zajímavé událost – 2. ročník Prague Burger Festu, Břevnovské slavnosti a Jablečné slavnosti. Ale navštíveníhodné akce samozřejmě probíhají po celé republice. Jako například ve Zlíně, kam se budete moci vydat na Zlínský pivní košt nebo v Pardubicích, kde o víkendu proběhnou Podzimní městské slavnosti.

Prague Burger Fest 2013

2. ročník
12. října – 13. října 2013, Náměstí Míru, Praha 2, Region Praha
Nenechte si ujít jedinečnou příležitost ochutnat opravdové americké burgery. Nejlepší americké restaurace se sejdou v centru Prahy a předvedou vám, jak se vaří za „velkou louží“. Navíc se sami můžete stát porotci a dát hlas svému favoritovi. Nejen, že budete mít možnost ochutnat burgery vyhlášených restaurací za speciální ceny, ale čeká vás také bohatý doprovodný program.
Více informaci: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/prague-burger-fest-2013-6212.html

Myslivecké hody

14. října – 3. listopadu 2013, vybrané restaurace, Praha, Brno, Region Praha, Region Brno
Nenechte si ujít to nejlepší z podzimní sezóny a pochutnejte si na různých menu ze zvěřiny, která polahodí nejen chuti, ale také oku. Těšit se můžete na kančí speciality, srnčí, dančí, ale i dýně, kaštany, šípky, brusinky, švestky a mnoho dalších pochoutek. Určitě si vyberete z přehledu těch nejlepších zvěřinových akcí – a navíc si budete moci rovnou zarezervovat své místo do vybrané restaurace.
Více informaci: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/myslivecke-hody-2013-6331.html

Břevnovské slavnosti

20. ročník
11. října – 13. října 2013, Břevnovský klášter, Markétská 1, Praha 6, Region Praha
O víkendu nás čeká tradiční Břevnovské posvícení, už po dvacáté se můžete těšit na oblíbenou staročeskou řemeslnou vesničku se stovkou stánků různých řemesel, dílničky pro děti nebo na bohatý doprovodný program. Nebudou chybět ani stánky s pivem, medovinou, vínem, burčákem a klasickými pochoutkami.
Více informaci: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/brevnovske-posviceni-6247.html

Podzimní městské slavnosti

11. října – 13. října 2013, Historické jádro města, Pardubice, Region Pardubický
Lampionový průvod, ohňostroj na Labi – i to vás čeká na městských slavnostech v Pardubicích. Přijďte se podívat na různá kulturní vystoupení, kočárový průvod, nebo přehlídku historických vozidel. Součástí zdejších slavností budou i Dny medu.
Více informaci: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/podzimni-mestske-slavnosti-6286.html

Zlínský pivní košt

6. ročník
9. října – 12. října 2013, Restaurace Zelenáčova šopa, Dlouhá 111, Zlín, Region Zlínský
Těšte se na více jak 60 různých druhů piv v podání 19ti minipivovarů z celé České republiky. Po celé čtyři dny budete moci ochutnávat originální piva, která nekoupíte v žádné obchodní síti, proto si tuto akci nenechte ujít.
Více informaci: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/zlinsky-pivni-kost-6270.html

Jablečné slavnosti

2. ročník
11. října 2013, Náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3, Region Praha
Oslava českých jablek na Jiřáku – to nejsou jen pěstitelé a nepřeberné množství odrůd. Ale těšit se můžete i na mošty, cidery, sirupy, koláče, štrůdly, pyré, kompoty, zavařeniny a vše, co s jablky souvisí. Chybět nebude ani program pro dospělé i děti, tradiční farmářský trh, moštování, vykrajování z ovoce a divadelní představení. K poslechu vám bude hrát živá muzika.
Více informaci: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/jablecne-slavnosti-6263.html