Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Dort Pavlova s jahodami

30.05.2016 · Žádný komentář · Recepty

Dezert Pavlova„Pavlova nikdy nezklame a dá se servírovat na mnoho způsobů. Tento je se šlehačkou a čerstvými jahodami, takže letní verze.“
To jsou slova Gabriely Fremlové, provozovatelky bytové restaurace 4 schody. Rozhovor s ní jsem uveřejnil před několika dny a jak jsme se s Gábinou domluvili, doplníme ho i receptem na její oblíbený dezert.

Ingredience:
Na korpus:
150 ml bílků (z cca 4 vajec)
220 g jemného krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu, prosátého
1 lžička bílého vinného octa

Na náplň a dokončení budete potřebovat:
250 ml smetany ke šlehání
250 g jahod, zbavených stopek a rozpůlených
moučkový cukr na posypání

Dezert Pavlova

Postup:

Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a při nízkých otáčkách šlehače šlehejte tak dlouho, až při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby byl sníh pevný, lesklý a zároveň bez velkých bublin.

Přidejte škrob a ocet a zlehka prošlehejte. Plech potáhněte pečicím papírem a ze směsi vytvarujte zhruba 10 hromádek. Troubu ztlumte na 100 °C, vložte do ní plech a pečte (tedy spíše sušte) asi 80 minut. Pak troubu vypněte a Pavlovu v ní nechte úplně vychladnout. Správně upečená Pavlova je na povrchu tvrdá, poklepem zvoní, a uvnitř se příjemně táhne.

Smetanu (nejlépe 30%) ušlehejte do pevna, natřete ji na Pavlovu a poklaďte kousky čerstvých jahod. Kdo má rád, může ještě posypat moučkovým cukrem.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist