Váš portál do světa gastronomie

Nádobí Tupperware

Kvalitní výrobky do kuchyně, mající unikátní vzduchotěsné a vodotěsné uzávěry, jsou výrobky společnosti Tupperware. Tyto speciální obaly, dózy a ostatní misky zaručují uchování potravin dlouho čerstvých. V sortimentu najdeme ale také spoustu funkčních pomocníků do kuchyně, a to jak k servírování, tak ke skladování, mražení, či pečení. Tupperware myslí i na děti a nabízí dětskou lahev, talíř, příbor, nekapající hrneček, misky na přesnídávky, formy na domácí zmrzlinu, dózy na svačinky a další. Výrobky Tupperware jsou plastové, z velmi kvalitních plastů umožňujících použití v mrazáku, mikrovlnce, snesou i hodně vysoké teploty, aniž by se povrch narušoval, jako je tomu u levných, obyčejných plastových krabiček prodávajících se v supermarketech – ty jsou určeny pouze pro chladné potraviny. Svými tvary Tupperware myslí na skladovatelnost, proto je část programu tvarově obdobná, což je vhodné např. pro ukládání mouky, strouhanky apod., také nepropustí vlhkost.

Pro ulehčení pečení je zde speciální “vál” v podobě plastové podložky, kterou zespoda namočíte mokrou rukou a po přiložení – třeba na stůl, na linku, kamkoliv, tato podložka drží, samozřejmě je tu i váleček, stěrka, tzv. Rolo (kolečko) atd. a mísa s víkem, do které dáte těsto vykynout. Tato mísa má tu vlastnost, že když je těsto vykynuté, tak se sama za zvukového efektu otevře (vychází z principu kynutí).

Dále je zde spousta pomocníků – jako např. Fix Mix, pomocí kterého bez zbytečného nádobí(je zároveň odměrkou) – pouhým zatřepáním lze smíchat ingredience na puding, či palačinky, zároveň z něj lze přímo dávkovat na pánev, ale i těsto uchovat v lednici.

Je zde cedník s nožičkami, takže jej lze položit do dřezu a zůstanou nám obě ruce volné a můžem (třeba těstoviny) slít.Šrabky na brambory, lžičky na kečup (dlouhá tenká aby prošla hrdlem kečupu) atd. Nechte se inspirovat a zjistíte, že i velmi jednoduché principy mohou být plně funkční ba i velmi chytré.

Nemohu opomenout všechny ty krabičky na uskladnění potravin v ledničce, které opravdu umožní dlouhou skladovatelnost potravin a zaručí jejich trvanlivost. Potravinu do krabičky vložíme, víčko zavřeme a na okraji pootevřeme a zmáčknutím víčka vyfoukneme část vzduchu a krabičku uzavřeme. Jak prosté. A pouze toto stačí k tomu, aby vše vydrželo dlouho čerstvé. Tímto uzavřením se v misce utvoří mikroklima, které zpomalí stárnutí potravin (lepší oproti vakuovému uskladnění, jelikož při vakuovém uskladnění bez vzduchu nikdy nemůžete pouhým okem vidět jestli se potravina nekazí, protože některé hnilobné procesy mohou probíhat anaerobně- tzn. bez přístupu vzduchu, naopak v atmosféře vytvořené pouze upuštěním části vzduchu se vlastně jakási přirozená zkáza zpomalí a prodlouží se údržnost potravin). Takto lze uchovat i zeleninu v ledničce, dokonce nevadí když se zelenina předem omyje, jelikož voda steče ve speciální misce dolů pod zeleninu, od které je oddělena, tedy vydrží bez problému. Takovým testovacím kamenem tohoto způsobu je malý příklad: vydrží i listy hlávkového salátu a třeba i týden! A jsou jako čerstvé, čehož nedocílíme ani skaldováním v chladu v sáčku apod.

Tupperware nabízí nádobu na mléko, misku přímo se struhadlem, takže opět není třeba dalšího nádobí, nebo i například zátky na otevřené lahve (vhodné např. na pivo – nevyprchá) atd.

Všechny výrobky Tupperware jsou různě barevné a tvarově rozmanité a jednoduše funkční. Jsou německého původu a u nás se prodávají pomocí malých distributorů, často je prodávají např. maminky na mateřské, uspořádáním tzv. party, kde zájemkyním a zájemcům předvedou toto funkční nábodí. Dnes již lze snadno získat kontakty na internetu, např. vám mohou zaslat katalog.

Autorka: Hana Kračmarová

7 komentářů

  1. Pelikánová Marta

    Vážení,uvažuji o koupi shora uvedeného silikonového nádobí /forem/,jen bych chtěla znát výrobce a osvědčení,že silikon je zdravotnš nezávadný i při vysokých teplotách. Děkuji předem za odpověd´na uvedený mail Pelikánová Marta

  2. Eliška Nováková

    Nekupujte to, je to hrozně předražené (multilevlmarketing) ! Stejně kvalitní silikonové formy npř. od Tescomy koupíte v internetových obchodech s 5 ti letou zárukou už od 129 Kč !!!

  3. Evka

    Nemyslím si, že mlm může za předraženost nádobí od Tupperware…

  4. blondie

    Eliška Nováková: Tupperware má tu záruku doživotní….

  5. hanka

    nekupujte to do kuchyně vůbec nepatří nevidím v tom žádný dobrý efekt ,normální klasika na vaření a pečení nade vše a ceny to je opravdu k zamyšlení

  6. lucka

    Některý kousky jsou šikovný, já například nedám dopustit na kojeneckou lahvičku, vyzkoušela jsem jich hodně a tato je bezkonkurenční, mnohem lepší než třaba nějaká aventka.

  7. Marie

    kde mohu koupit podložku tupperwarwe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑