Váš portál do světa gastronomie

Přístroje na výrobu zmrzliny

Už vás někdy napadlo udělat si doma zmrzlinu? Z vlastní receptury a z čerstvého ovoce či z jogurtu a všech přísad a udělat tak radost svým blízkým v podobě sladkého poháru? Skvělou zmrzlinu si můžete sami doma vyrobit ve zmrzlinovači, který umožní svou profesionální technologií výrobu zmrzliny dle vaší chuti přímo doma v kuchyni.

Zmrzlinovače ve většině fungují bez přidání ledu pouze nachlazením nádoby, která se vloží do zmrzlinovače (je součastí) a točící se lišty pomalu z krému ušlehají zmrzlinu, jejíž chuť už záleží jen na vás.

Na trhu lze nalézt zmrzlinovače několika značek, které se liší dosti liší mimo jiné cenou, způsobem chlazení a také designem nebo tvarem. Jako například velmi originální Singer Ariete Disney 645 z řady pro nejmenší, který je červenožlutý s obrázky a nožičkami a kromě zmrzliny umožňuje přípravu domácího jogurtu, má jednoduché čištění a údržbu a příbalem je 15 receptů na zmrzlinové krémy. Doba přípravy je rychlá – cca 20-30 minut. Přísady a různé ingredience – jako oříšky, vločky apod. lze přidat během posledních 5 minut procesu přípravy středovým otvorem. Příkon je pouze 35 w. Objem je 1,5 litru.

Zmrzlinovač DéLonghi IC 8000 je klasicky bílým spotřebičem, kulatého tvaru s průhledným víkem, který je také přenosný o kapacitě 950 g a lze v něm vyrobit i orientální nealkoholický nápoj zvaný šerbet. Má stěny s dvojitou izolací a příkon 35 W.

Tyto zmrzlinovače se pohybují v cenách od cca 1400 do 2200 Kč. Mimo to, DéLonghi nabízí také větší zmrzlinovač GC 5000, který má kapacitu 1,2 kg a speciální profesionální technologie umožňuje 3 funkce: míchání přísad před přípravou zmrzliny, výrobu zmrzliny a udržování zmrzliny při správné teplotě před konzumací. Jednotlivé části lze mýt v myčce. Příkon je 230 W. Cena cca 8000 Kč.

Zmrzlinovač Baumatic se pohybuje v cenové relaci okolo 15 000 Kč, přičemž zaujme chromovým designem futuristického stylu. Profesionální výrobník má tlačítkové ovládání, objem 1,7 litru a dobu přípravy 20 – 40 minut. Má zásobník

hotové zmrzliny, standardní příslušenství, odnímatelnou nádoba na zmrzlinu s mixovací čepelí, odměrku, lžíci na zmrzlinu a je také přenosný.

Malým provedením je pak výrobník zmrzliny Tristar YM-2602 za cca 2 400 Kč s příkonem 45 W, o objemu 1 litr, v provedení bílo a svetlemodré kombinaci.

Zmrzlinovač je tedy opět další spotřebič, který dokáže zpestřit vaši kuchyni a umožní vám přípravu mnoho dalších receptur.

Autorka: Hana Kračmarová

3 komentáře

  1. FRANTISEK RENNER

    V CASOPISE POPRON NABIZEJI STROJEK NA ZMRZLINU ZA 599 KC,NEDELAM HLOUPOST,KDYZ SI HO KOUPIM?BUDE TAM ZARUKA NEJAKE KVALITY? ZA TY PRACHY NEKUP TO???? :?

  2. vlasta

    Nejlepší je domácí. Kupte si zmrzku od Nestlé a vyhrajte romantický víkend v Paříži či jinde! Bez peněz i na výlet můžeš jet! vyhrajte víkendový výlet a pošmákněte si na zmrzlině Nestlé!

  3. Petr Slavík

    Když je nejlepší zmrzlina domácí, tak proč nám radíš si koupit tu od Nestlé? Nebo že by to spíš byl pokus o reklamní komentář? To by si snad v Nestlé mohli dovolit agenturu, která to dělá lépe, ne? ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑