Řecký salát těšící se veliké oblibě zejména v poslední době.

Ingredience:
6 rajčat
kostka balkánského sýra (Akawi nebo Feta)
černé olivy
feferonka
ledový salát
sůl
pepř
panenský olivový olej
citrónová šťáva

Postup:
Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a dáme do salátové mísy. Pak si nakrájíme sýr na kostičky a přidáme ho do mísy. Černé (vypeckované) olivy nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátu. Nakonec si překrájíme feferonku na drobné kousíčky a zamícháme do salátu. Vše lehce spojíme, zamícháme.
Salát ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a pokapeme pár kapkami citrónové šťávy.

Ledový salát opláchneme a rozdělíme na jednotlivé listy (lupeny), které pak položíme na dno salátových misek určených k podávání. Na ně narovnáme ochucený salát a můžeme podávat. K salátu se hodí zejména světlé pečivo nebo bageta, aby si labužníci nakonec zbylý dresing na dně misky mohli tímto pečivem setřít a vychutnat tak poslední sousto :-)

Tip
Namísto citrónové štávy můžeme použít vinný ocet. Do salátu se též může ještě přidat na jemno rozetřený česnek, který se smísí s olivovým olejem