Dobré telecí je křehké a rychle se připravuje. Pokud tedy čekáte náštěvu a chcete ji překvapit nějakou nezvyklou pochoutkou, zkuste dnešní recept.

Ingredience:
8 telecích řízků
2 polévkové lžíce másla nebo margarínu
1 utřený stroužek česneku
1 snítka rozmarýnu
8 plátků šunky
8 plátků sýra mozzarella
3 polévkové lžíce sherry
140 ml hovězího vývaru
sůl
pepř

Postup:
Telecí maso natenko naklepeme paličkou nebo válečkem mezi dvěma kousky povoskovaného papíru.

Máslo nebo margarín rozehřejeme na hlubší pánvi a přidáme telecí a česnek. Smažíme, až je telecí po obou stranách opečené.
Na každý plátek telecího položíme plátek šunky a do pánve přilijeme sherry, vývar a dáme snítku rozmarýnu. Pánev přikryjeme a telecí vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
Maso přemístíme na mísu a na každý telecím plátek položíme plátek sýra.
Šťávu z telecího masa přivedeme k varu a necháme prudce vařit, aby se trochu vypařila.
Mezitím dáme maso na gril, aby se sýr roztavil a opekl. Z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu, omáčku nalijeme k masu a můžeme podávat.