Pečená růžičková kapusta je výtečnou volbou pro zdravý a výživný oběd nebo večeři. V kombinaci s batáty, česnekem a slunečnicovými semínky vytváří chutný pokrm plný vlákniny, vitamínů a zdravých tuků. Navíc všechny ingredience jsou běžně dostupné v českých obchodech, takže si tento pokrm můžete snadno připravit doma.
Ingredience:
300 g růžičkové kapusty
250 g batátů
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička sušeného tymiánu
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup:
Růžičkovou kapustu očistíme a podélně přepůlíme. Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kostky (asi 2 x 2 cm). Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
V míse smícháme růžičkovou kapustu, batáty, česnek, olivový olej, tymián, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily v oleji a koření.
Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme směs tak, aby byla v jedné vrstvě. Posypeme slunečnicovými semínky.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut, dokud nejsou batáty měkké a kapusta na povrchu lehce opečená a křupavá.
Servírujeme jako lehký hlavní chod nebo jako teplý salát/společný přílohový pokrm. Dobře se hodí i s jogurtovým dipem nebo ochuceným hummusem.
Napsat komentář