Váš portál do světa gastronomie

Nigella Lawson – sexy fenomén ve světě kuchyní a vaření

Nigela LawsonI svět vaření má své celebrity. Každý zná Jamieho Olivera, ale my dnes dáme přednost něžnému pohlaví. To zastoupí sexy dáma Nigella Lawson, kterou už také můžete znát z televizních obrazovek. Její pořady o vaření jsou protkány požitkářstvím a labužnickým užíváním si. To v kombinaci s jejím šarmem tvoří základ jejího úspěchu.

Recepty, které na obrazovkách Nigella vaří, nejsou ty nejzdravější. Váš dietní poradce by z nich určitě neměl radost. Ale proč si pořád odříkat ne úplně dietní dobroty a nedopřát si něco, po čem se budete ještě dlouho olizovat až za ušima. Nigella Lawson vám k tomu dá příležitost.

Nigella se narodila v roce 1960 (nevypadá, co?) a okolo jídla se pohybuje celý život. Nejprve se živila jako recenzetka knih o vaření a kritička restarací. V roce 1998 vydala svoji první knihu “How to Eat” a té se prodalo přes 300 tisíc kusů. Slušný základ.

Ale opravdický úspěch přišel až v roce 2000, kdy začala vysílat vlastní pořad o vaření a k pořadu vydala i další knihu – “Nigella Bites”.


Nigella Lawson vaří karamelový puding s croissantem

Ale ne vše se Nigelle Lawson stále daří. Například její diskuzní pořad na televizi ITV byl v roce 2005 tak neúspěšný, že jej vedení televize raději zrušilo. Nigelle tak bylo souzeno zůstat u vaření. A to je dobře.

V roce 2006 debutovala na amerických obrazovkách s pořadem “Nigella Feasts” a o něco později později se vrátila na ty anglické s vánočním trojdílným seriálem “Nigella’s Christmas Kitchen”.

Nigella Lawson je populární nejen kvůli svým delikátním receptům, ale také díky jejich prezentaci. Když se podíváte na některý z jejích pořadů, tak si toho musíte všimnout – to, co vaří, podává s takovou vášní, že se jí předzdívá “královna food porna”. Nigella nemá za sebou žádnou kuchařskou školu, ale přesto díky svému přirozenému talentu k dobrotám, stále slaví úspěch u milionů televizních diváků nebo čtenářů jejích kuchařek.


Nigella Lawson vaří čokoládovou šlehanou pěnu

2 komentáře

  1. Eva Mlejnská

    Koukám na Nigellu na Spectru a je super. Její recepty mají šťávu manžel a děti se po nich oblizují. Jen je pravda, že by mohly být o něco zdravější – ty recepty myslím :-D

  2. marcela

    dobry den porad s NIgellou se mi moc libi , ale nestihla jsem si napsat recept . byla to asi uslehana slehacka s rozpustenou cokoladou smichalo se to ale nevim pomer a co v tom jeste bylo,dalo se to do poharku a do lednice chladit . Vypadalo to superTento dil se vysilal v nedeli 3.5 09 v 10.10 nebo 10.45 muzete mi pomoct?Dekuji Marcela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑