Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Cheesecake z ricotty

27.12.2009 · komentáře 2 · Moje recepty

Cheesecake z ricottyCheesecake neboli tvarohový koláč. Ale tentokrát je místo tvarohu použitá ricotta, což dělá celý koláč mnohem lehčí a stravitelnější než jeho originální americkou verzi. Ale i tak je pořádně sytý. Takže počítejte s tím, že vám chvíli vydrží. Což ale vůbec nevadí, protože chlazený z lednice je lahůdkový!

Ingredience:
750 g ricotty
200 g lučiny
130 g jemného krupicového cukru
šťáva ze dvou citronů
1 čajová lžička vanilkového cukru
0,5 čajové lžičky mleté skořice
5 vajec
200 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
180 g sušenek (např. čajová esíčka)
60 g másla
špetka skořice

Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem, které má pokojovou teplotu, a se špetkou skořice. Ze vzniklé hmoty utvoříme základ koláče. Ten poklademe na pekáč (nebo jako já do zapékací misky), který jsme vyložili pečícím papírem. Nezapomeňte pořádně upěchovat, aby vznikl základ bez mezer nebo dírek.

Cheesecake z ricotty


Cheesecake z ricotty


V míse smícháme (nebo zmixujeme) další ingredience v tomto pořadí: ricotta, lučina, krupicový cukr, citronová šťáva, vanilkový cukr, skořice, vejce, smetana a mouka. Pořádně promícháme, aby ve výsledné hmotě nebyly pokud možno žádné hrudky.

Cheesecake z ricotty


Mezitím zahřejeme troubu na 180°C.

Sýrovou část koláče vlijeme na pekáč a dáme do trouby.

Cheesecake z ricotty


Tam pečeme zhruba 45-60 minut než se na povrchu utvoří tenká pevnější vrstva (povrch nesmí začít zlátnout!).

Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Cheesecake z ricotty



Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud komentáře 2

Komentovat

TOPlist