Pruhovaný a ušatý dezert z ricottyTento recept se hodí pro chvíle, kdy potřebujete rychle vyrobit dezert například pro neohlášenou návštěvu. Nebo třeba pro děti, kterým může úsměv na tváři vyloudit výsledná „ušatá“ podoba ;)

Ingredience:
250g ricotty
200g smetany (15%)
piškoty Savoiardi
2 lžičky kakaa
2 lžičky cukru
vaječný koňak

Smícháme ricottu, smetanu a cukr tak, aby výsledná hmota byla hladká a bez „žmolků“. Odebereme zhruba polovinu hmoty, kterou smícháme s kakaem.

Do dezertové nádoby nejprve dáme jednu vrstvu bílé hmoty, tak přidáme tmavší vrstvu a nakonec opět dáme bílou hmotu. Ozdobíme piškoty a můžeme lehce zakápnout vaječným koňakem. Ne tolik, jak se mi to povedlo na fotce, ale spíš méně – aby vaječný koňak nepřebíjel ostatní chutě :)

Pruhovaný a ušatý dezert z ricotty

Pruhovaný a ušatý dezert z ricotty

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!