Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Meruňková bublanina

Meruňková bublaninaMeruňky se již pomalu ale jistě derou ze stromů na naše stoly a tak je čas si představit aspoň jeden recept, ve kterém toto báječné letní ovoce zpracujeme. A nemyslím teď meruňkovici :) Spíš něco… sladšího… Co třeba meruňková bublanina? Rychlá a snadná? Dali byste si?

Meruňková bublaninaIngredience:
3 šálky nakrájených meruněk
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
215 ml smetany ke šlehání
máslo a mouka na vytření a vysypání plechu
sůl

Postup:
Předehřejte troubu na 180°C.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a společně vyšlehejte mixérem do bílé pěny.

Přisypte mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Pak vlijte smetanu a promíchejte. Těsto vlijte na vytřený a vysypaný plech. Počítejte s tím, že bublanina trochu nabyde, takže plech by měl být trochu vyšší.

Těsto posypte meruňkami a pečte zhruba 25 minut.

Po upečení nechte vychladnout a pro větší efekt můžete před podáváním posypat mučkovým cukrem.

Meruňková bublanina

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

2 Comments

  1. Vypadá báječně! Má nádhernou barvu a určitě úžasně chutná :-)))
    P.

  2. Petr Slavík

    8. 7. 2010 at 15:42

    Díky. Bohužel už nezbyla, takže nemůžu nabídnout ;)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑