Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Meruňkové tvarohové knedlíky

Letos se mi nějak probudily meruňkové chutě. Už si ani nevzpomínám, které léto jsem jich snědl tolik jako letos. A už vůbec nechápu, že jsem je tak dlouho opomíjel. No co, teď si to vynahrazuji a s vámi se podělím třeba o tento recept na meruňkové tvarohé knedlíky.

Ingredience:
10 meruněk
300g polohrubé mouky
250g měkkého tvarohu
100ml mléka
1 vejce
40g měkké hery
sůl

Na „polevu“:
5 lžiček třtinového cukru
250g mekkého tvarohu
200g tučné zakysané smetany
3 lžíce mléka
1 vanilkový cukr

Postup:
V míse utřete heru se solí a přimíchejte vejce, tvaroh a mléko. Pak přisypte mouku a vypracujte pekně vláčné těsto. Zabalte ho na půl hodiny do fólie a uložte vychladit do lednice.
Z těsta vyválejte válečky o průměru zhruba 4cm. Těsto rozkrájejte na 20 zhruba stejných kousků.
Meruňky rozpůlte a vypeckujte.
Dílky těsta zploštěte a do roztáhněte. Do každého z nich vložte půlku jedné meruňky. Zabalte a vytvarujte knedlíky.
Vložte do vroucí osolené vody a vařte cca 10 minut.
Mezitím vyšlehejte tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým cukrem a mlékem a dochuťte třtinovým cukrem. Touto „polevou“ pak polijte hotové knedlíky a můžete podávat ;)

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

3 Comments

  1. …jenom půlky? A nerozpatlá se to moc?

  2. Petr Slavík

    16. 8. 2010 at 16:08

    Tak já měl nějaké velké meruňky, proto jsem je půlil. A nerozpatlalo se to, neboj ;)
    Pokud budeš mít menší meruňky, tak je asi zbytečné je půlit.

  3. ZKus někdy též tekuté meruňky jsou božské,a určité jich nedas jen 10,v každý flasce jich min.
    1 kg.dobrou chut

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑