Váš portál do světa gastronomie

Eskymo řezy

U Lukášků se zřejmě hodně peče, protože od nich přišly do soutěže o nejlepší koláč dva recepty. Eskymo řezy má na svědomí R. Lukášková.

Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukr krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 lžička kakaa

krém:
400-500 ml mléka
2 kokosové pudinky
125 g másla
1 zakysaná smetana
cukr dle chuti

Postup:
Suroviny na těsto smícháme dohromady a na vymazaném a vysypaném plechu pečeme na 180 stupňů asi 30 min.

Mezitím si uvaříme hustý pudink a necháme vychladit. Občas zamícháme.

Vyšleháme máslo s cukrem a po lžících zašleháváme pudink a zakysanou smetanu. Krém natřeme na vychladlé těsto a můžeme potáhnout čokoládovou polevou a dáme ztuhnout.

1 komentář

  1. Jitka HLÁVKOVÁ

    Dobrý den a co vejce do těsta já mám recept na 4.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑