Vepřové misky s bambusovými výhonkyRenata Langerová z Brna zvepřového masa vaří ráda – do soutěže poslala totiž hned dva recepty. Ten první se jmenuje vepřové misky s bambusovými výhonky a my si ho právě teď představíme.

brand-468x60-1493717091.jpg

Vepřové misky s bambusovými výhonkyIngredience:
4 větší plátky vepřové krkovice, nebo kýty
4 plátky šunky, nebo anglické slaniny
4 čtverce z pečícího papíru
1 červená kapie, nebo paprika
1 velká cibule
250g žampionů, nebo čerstvých hřibů
1 scezenou plechovku bambusových výhonků
2 ks hermelínu, pro pikantnost s pepřem
4 lžičky sojové omáčky
sůl
pepř

Postup:
Maso naklepeme, položíme na olejem potřený pečící papír, osolíme, opepříme. Na každý plátek položíme plátek šunky.

Cibuli, papriku a žampiony nakrájíme na kostky a sypeme na maso. Nakonec položime bambusové výhonky, zakápneme troškou sojové omáčky a poklademe plátky hermelínu. Vezmeme cípy pečícího papíru a stáhneme do měšců a svážeme nití.

Pečeme asi hodinu na 180stupňů.

Po upečení odstraníme pečící papír a misky dáme na talíř, rozpůlíme, nebo necháme celé.

Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo bramborová kaše sypaná porkem.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!