Hamburgery se pomalu staly nedílnou součástí našeho stravování. Jistě není potřeba představovat např. ty od „Meka“. Ale pokud vám už jejich chuť zevšedněla, můžete si připravit vlastní!

Ingredience:
600 g mletého masa (půl vepřového a půl hovězího)
pepř
sůl
12 malých žemlí na hamburgery
6 malých koleček ananasu

Omáčka:
4 lžíce stolního oleje nebo másla na smažení
1 malá cibule nakrájená na kostičky
1 malý banán nakrájený na kostičky
1 lžička kar
200 ml smetany
trochu ananasové šťávy

Postup:
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí a pepřem, důkladně prohněteme a vytvarujeme 12 malých bochánků (karbanátků) – nejlépe mokrýma rukama.
\r\nNa malé pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje nebo másla, osmahneme cibuli a banán, přidáme kari, smetanu a ananasovou šťávu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.

Žemle na hamburgery rozřízneme a dáme asi na 6-8 minut do trouby zapnuté na 100 st. Celsia (horkovzdušná: asi 80 st. Celsia, plyn: asi stupeň 2).

Masové bochánky a kolečka ananasu opékáme na zbylém oleji asi 8-10 minut. Opečené maso položíme na spodní polovinu hamburgeru, navrch dáme po půlce kolečka ananasu, potřeme kari omáčkou a přiklopíme druhou polovinu hambrurgerové žemle. Zbylou kari omáčku podáváme zvlášť