Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Zeleninový salát s houbami

23.08.2012 · Žádný komentář · Recepty

Pokud rádi chodíte na houby a hlavně nacházíte (základ pro úspěšné houbaření), tak by se vám mohl hodit tento recept od Vlasty Zajíčkové na zavařovaný zeleninový salát s houbami.

Ingredience:
500 g očištěných jedlých hub
500 g červených kapií
500 g bílého hlávkového zelí
500 g cibule

nálev: z přípravku Deko nebo Pikanta či Nova,
nebo na 1 l vody 1/4 litru 8% octa, lžíce soli a 80 g cukru

Postup:
Očištěné houby propláchneme tekoucí vodou, vhodíme je do vařící osolené a okyselené vody a 7 minut vaříme. Pak cedníkem vyjmeme a propláchneme studenou vodou.

Papriky omyjeme, vadné části vykrojíme, semeník se stopkou odstraníme a papriky nakrájíme na nudličky. Vhodíme je do čisté vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Pak scedíme a necháme okapat.

Stejně povaříme i nakrouhané zelí i cibuli.

Zeleninu s houbami promícháme nebo do sklenic vkládáme jednotlivé vrstvy, např. cibuli, papriku, houby, zelí.

Vše zalijeme horkým nálevem z Deka nebo si nálev připravíme svařením vody, octa, soli a cukru. V tom případě můžeme použít vývar, v němž jsme ovařovali papriky.

Naplněné sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 85°C.

Tagy: ····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist