Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Houby na sladkokyselo

24.08.2012 · Žádný komentář · Recepty

Houby se sice dají sbírat víceméně celoročně, ale většina lidí si jejich sběr užívá právě v těchto týdnech. Byla by ale škoda se o houby ve zbylém období roku připravit a tak se mohou hodit nejrůznější druhy konzervování hub. Jedním z nich jsou i houby na sladkokyselo, kterýžto recept poslala do Nové kuchyně Vlasta Mikšíková.

Ingredience:
Směs různých jedlých hub (nejlépe hříbky, holubinky, březáci, kozáci, suchohřiby, ale i lišky, větší masák, žampiony apod.)
Nálev:1 sáček Deka

Postup:
Houby důkladně očistíme, pokrájíme na menší kousky, malé plodnice můžeme nechat v celku nebo je jen překrojit, vhodíme do vařící mírně osolené a kyselinou citrónovou okyselené vody (na 2,5 l vody přidáme 1 lžičku kyseliny, houby jsou pak krásně bílé).

Povaříme 5-7 minut, pak vyndáme cedníkem a propláchneme studenou vodou.

Houby naskládáme do sklenic, trochu je přitlačíme a zalijeme horkým nálevem z Deka.

Sklenice uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce s teplou vodou a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist