Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Čokoládový dort s kávovým sirupem

Čokoládový dort s kávovým sirupemTaky vám od Vánoc zbyla doma nějaká ta čokoláda? Nebo patříte mezi ty, co se představují stylem: „Jmenuji se Petr a jsem čokoholik“? A nebo máte prostě jen chuť (výjimečně, samozřejmě :)) na nějaký dobrý dezert? S dovolením bych vám doporučil zkusit tento čokoládový dort s kávovým sirupem. Je to totiž chuťový masakr!

brand-468x60-1493717091.jpg

Čokoládový dort s kávovým sirupem

Ingredience:
150 g másla
250 g nalámané čokolády s min. 60% podílem kakaa
1 lžíce silné černé kávy
4 vejce
2 žloutky
120 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
2 lžičky mleté skořice
50 g mletých mandlí

Kávový sirup:
300 ml silné černé kávy
120 g krupicového cukru
1 lžička mleté skořice

Postup:
Máslo, čokoládu a kávu zahřívám v žáruvzdorné misce nad párou, dokud se máslo a čokoláda nerozehřejí. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

Vejce, žloutky a cukr šleháme v jiné míse do zhoustnutí. Na směs prosejeme mouku a skořici. Přidáme mandle a čokoládovou směs a opatrně promícháme. Těsto připravíme do formy o průměru 20 cm vytřené máslem a vyložené papírem na pečení. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C 35 minut, necháme mírně vychladnout a vyklopíme na mísu

Kávu, cukr a skořici na sirup zahříváme v rendlíku za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Potom oheň zesílíme a směs povaříme cca 5 minut do zhoustnutí. Udržujeme ji teplou.

Povrch dortu propícháme párátkem a pokapeme polovinou kávového sirupu. Dort nakrájíme a podáváme se zbývajícím sirupem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

1 Comment

  1. Bomba! Naprostá!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑