Iveta Fabešová - Sladké a veselé s IvetouPečení vánočního cukroví se v těchto dnech dostává na žebříčku priorit v mnoha domácnostech pěkně vysoko. A právě obdobím zvýšeného výskytu cukroví v našich kuchyních nás provede nová kuchařka Ivety Fabešové, která je nazvaná Sladké a veselé s Ivetou.

Pokud jste jako já, tak každoročně už někdy od půlky listopadu dáváte dohromady co, kdy a kde upečete na Vánoce. Ehm, je tedy pravda, že letos jsem to osobně trochu zredukoval, ale to odbíhám od tématu. Víc než moje vánoční cukroví vás určitě zajímá to od Ivety ;)

Iveta Fabešová - Sladké a veselé s Ivetou

Kniha je rozdělena na pět částí, které mapují jednotlivé týdny do Štědrého dne. Začíná se čtyři týdny před Vánoci a pokud při čtení současně i počítáte, tak vám prozradím, že počítáte správně. Ta pátá kapitola je totiž věnována přímo Štědrému dni, který si zaslouží nějakou tu specialitku pro mlsné jazýčky – třeba vánoční punč.

Iveta Fabešová - Sladké a veselé s Ivetou

Pokud jde o provedené knihy, tak je, jak jsme u Ivetiných kuchařek zvyklí, na vysoké úrovni. Každému receptu je věnována dvojstrana – na jedné je recept samotný a na druhé fotografie toho, co nám má po upečení vyjít.

Iveta Fabešová - Sladké a veselé s Ivetou

Netvrdím, že ještě letos stihnete s Ivetou napéct všechno cukroví pod stromeček. Na to už je přeci jen trochu pokročilejší prosincový čas. Jako vánoční dárek a nebo jako inspirace na příští Vánoce se však Sladké a veselé s Ivetou perfektně hodí!

Sladké a veselé s Ivetou – Iveta Fabešová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 112
Vazba: Tvrdá
Formát, hmotnost: 176 × 242 mm, 470 g
Rok vydání: 11/2013
Běžná cena: 299,- Kč (na bux.cz za 282,- Kč)