Pikantní sekaná s klobásouUž jsem tu kdysi psal, že od jisté doby dám v případě sekané pouze na domácí variantu. Na rozdíl od té průmyslově vyráběné vím, co do ní dávám. Kromě toho má i hrubší konzistenci, což mi plně vyhovuje. Nedávno jsem dostal chuť na trochu pikantnější sekanou a jako základ mi posloužil recept z nejmenovaného časopisu. Moje kouzelná přísada, která z téhle sekané dělá aktuálního favorita mezi “sekačkou”, se jmenuje chorizo :) A pozor, tato sekaná pouští docela hodně šťávy – přeci jen je to vepřové maso celkem znát.

Ingredience:
500 g mletého vepřového masa
100 g choriza
2 rohlíky
2 dl světlého piva 12°
1 vejce
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušinky majoránky
1 lžíce čerstvě nasekané pažitky
1 lžíce čerstvě nasekané petržele
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mletého chili
sůl
mletý pepř

Pikantní sekaná s klobásou

Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme pivem a necháme nasáknout.

Vepřové maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, sušené i čerstvé bylinky, mletou papriku i chili osolíme a opepříme a pořádně promícháme. Pak přidáme do směsi i chorizo nakrájené na menší kostičky.

Pikantní sekaná s klobásouZ masové směsi utvoříme válec a opatrně ho přeneseme do pekáčku, kde ho uhladíme rukou.

Sekanou vložíme do trouby vyhřáte na 170°C a upečeme dozlatova za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.