Příprava rýže rychlým způsobem a jednou docela jinak – sherry a sójová omáčka zajistí mimořádnou chuť a vůni.

Ingredience:
200 g dlouhozrnné rýže
400 g řezů z kuřecích prsíček
6 lžic sójové omáčky
250 g žampionů
1 zelený paprikový lusk
1/2 svazku jarní cibule
6 lžic rostlinného oleje
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
4 lžíce suchého sherry
černý pepř
sůl

Postup:
Rýži důkladně vypláchneme pod tekoucí vodou. Vodu v hrnci osolíme a přivedeme do varu. Přidáme rýži a vaříme podle návodu na obalu).

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na tenké proužky. Vložíme je do marinády ze sójové omáčky a necháme stát v chladu.

Žampióny otřeme například papírovou utěrkou, očistíme a nakrájíme na plátky. Papriku rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme semínek a vnitřních stěn a nakrájíme nahrubo. Jarní cibulku očistíme, umyjeme a nakrájíme na kolečka.

Pokrájená kuřecí prsa vyjmeme z marinády a necháme odkapat, sójovou omáčku zachytíme do misky. Polovinu oleje rozpálíme v hluboké čínské pánvi a maso v něm 5 minut smažíme. Pak ho vyjmeme a necháme stát v teple.

Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme zeleninu a za stálého míchání zprudka smažíme. Přidáme zázvor, sherry a odkapanou sójovou omáčku.

Plátky kuřecího masa a rýži spolu promícháme, všechno dobře osolíme a opepříme. Nakonec společně prohřejeme a podáváme.