Vaši hosté se nebudou moci nabažit jemného a šťavnatého telecího masa a krémové bylinkové omáčky!

Ingredience:
1 kg telecí pečeně (nebo vykostěné kotlety)
sůl
bílý pepř
svazek natě do polévky
1 cibule
2 lžíce másla
2 bobkové listy
1/4 l telecího vývaru
svazek míchaných bylinek (například petržel, tymián a kerblík)
150 g smetany
1/2 lžičky ostré hořčice

Postup:
Pečeni osolíme, opepříme a po celém obvodu dobře ovážeme nití v odstupech 2 až 3 centimetry, aby měla pečeně dobrý tvar. Konce nitě pečlivě zavážeme. Nať do polévky omyjeme a očistíme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na polovinu.

Máslo rozhřejeme ve velkém hrnci, vložíme maso a po obou stranách opečeme do hněda. Pak přidáme polévkovou nať, cibuli, bobkový list a vše krátce osmahneme.

Přilejeme vývar, přikryjeme poklicí a pečeni dusíme v troubě při mírné teplotě asi 1 hodinu. Maso občas poléváme vývarem. Mezitím opláchneme bylinky, dobře osušíme a velmi jemně nasekáme.

Maso vyjmeme z hrnce a necháme ho v teple. Vývar scedíme a zeleninu dobře vymačkáme. Do vývaru pak přimícháme smetanu a horčici, zprudka přivedeme do varu a povaříme až do zhoustnutí. Okořeníme a přimícháme bylinky. Omáčku přidáváme k pečeni samostatně.

Tip
Před nakrájením bychom měli pečeni nechat zabalenou asi 15 minut v alobalu. Šťáva z masa se tak rozloží rovnoměrně do celé pečeně.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!