Toto aromatické a kaloricky chutné jídlo v okamžiku rozšíří ve vaší kuchyni asijskou vůni. Pokud jste fanoušci indické kuchyně, tak neváhejte a tento recept si vyzkoušejte!

Ingredience:
800 g hovězího masa na dušení (například z plecka nebo krku)
2 cibule
2 stroužky česneku
1 kus čerstvého zázvoru (cca 4 cm)
2 lžíce másla
2 lžičky mletého kmínu
1-2 lžíce kari
sůl
3 rajčata
150 g jogurtu
podle chuti 1/2 svazku čerstvého koriandru

Postup:
Maso nakrájíme na kousky velké jako na guláš. Oloupeme cibuli a česnek a jemně nakrájíme. Oškrábeme zázvor a nakrájíme ho na jemné tenké proužky.

Ve velké hrnci ohřejeme máslo. Maso v něm podle počtu porcí osmažíme a zase ho vybereme. Do zbytého tuku vložíme cibuli, česnek, na drobno nakrájený zázvor a za stálého míchání smažíme po dobu asi 5 minut. Přidáme koření a společně smažíme asi jednu minutu.

Nyní přidáme do hrnce osmažené maso i se šťávou, která nám mezitím z něj okapala a vše zalijeme asi 1/4 litrem vody. Přikryjeme poklicí a ragú dusíme při mírné teplotě přibližně 30 minut.

Mezitím přelejeme rajčata vroucí vodou a stáhneme z nich slupku. Nakrájíme je na čtvrtky a odkrojíme od nich přirostlé stopky. Po 30 minutách je přidáme do hrnce, vše dobře přikryjeme poklicí a dusíme dalších 30 minut.

Do kari přimícháme 3 lžíce jogurtu a podle svých představ ozdobíme lístky koriandru. Podáváme s jogurtem a rýží, kterou upravíme a podáváme zvlášť tak, aby se přitom nemísila s jogurtem.