festival středomořských vůní a chutíOd čtvrtka 1. do neděle 4. září se na náměstí Republiky v Praze uskuteční Festival středomořských chutí a vůní, který představí speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Portugalska a také Korsiky.

Tento festival má v Praze tradici již od roku 2008 a stejně jako v minulých letech i letos čekají návštěvníky této kulinářské akce delikatesy z celé oblasti Středozemního moře. Navíc letošní novinkou bude i dotek balkánské kuchyně a také osvěžující koktejly z růžového vína.

„Dny se nám pomalu krátí, z dovolené zůstaly hezké vzpomínky a my ještě nemáme chuť přestat. Ještě chvíli si připomeňme to opravdové slunné léto, kdy se tak nějak nikam nespěchá. Uvolněná atmosféra, plážová lehátka, slunečníky, jídla plná chutí a vůní a živá hudba – to vše na vás opět čeká!“, uvedl ředitel pořádající agentury KAZAK Communication Thomas Bouton.

Festival bude probíhat denně od 10:00 do 20:00, kdy budou otevřeny stánky s rozmanitou nabídkou vín, Champagne, paštik, šunek, kvalitních sýrů, olivových olejů, zmrzlin či mořských plodů. Kromě gurmánského zážitku čeká návštěvníky také zážitek kulturní – denně je připraven hudební program ve znamení jazzu, swingu a latinsko-americké hudby – vystoupí zde například Pragason, Santiago Ferreira nebo ANNIMA: Brazilian Fusion. Kromě hudebních vystoupení je na programu vůbec poprvé také vystoupení v podobě Stand-up comedy – na podiu vystoupí sám Tigran Hovakimyan, který má od září svůj pořad na TV Prima.

Více informací o akci včetně představení jednotlivých vystavujících naleznete na webu www.stredomorsky-aperitiv.cz nebo na facebookových stránkách Mediterranean Market a Středomořský trh.

festival středomořských vůní a chutí

festival středomořských vůní a chutí 1

festival středomořských vůní a chutí 2

festival středomořských vůní a chutí 3