19 nejčtenějšíčh článkl za rok 2019Konec roku svádí k nejrůznějším bilancováním a anketám a lákadlu té první možnosti jsme neodolali ani my v redakci. Takže… Mrkli jsme do statistik a máme pro vás ty nejčtenější články nebo recepty za letošní rok. A protože to byl rok s pořadovým číslem 19, tak těch článků je stejně tak.

10 nejlepších rumů světa – že Češi mají rádi rum je evidentně jasné. A je moc dobře, že si umí vybrat a pijí ty kvalitní. I proto byl zřejmě náš redakční test rumů nejčtenějším článkem za celý rok 2019!

Pomalu pečený bůček – bůček je klasikou českých kuchyní. Pomalu pečený je pak lahodou, která má na svědomí pověstný “orgasmus v hubě”. Ano, dietní lékaři asi trochu skřípou zuby, ale stejně se tenhle recept stal nejčtenějším a druhým nejvíc čteným článkem u nás.

Jahodový dezert s mascarpone – jahody… hmm… znáte lepší letní ovoce? V kombinaci s mascarpone jsou pak neodolatelné a tak je třetí místo jasné.

Varné typy brambor. Co to je a jak jim rozumět? – osvětový článek o varných typech brambor je stálicí, protože kdo z nás z hlavy ví, na co se hodí typ A, B nebo C?

Veganská Chana Masala – závan exotických chutí a k tomu populární veganství. To v sobě kombinuje tento indický recept a díky tomu uzavírá první pětku pro rok 2019.

10 nejlepších whiskey světa – jen, co si naše játra odpočala po sestavení žebříčku těch nejlepších rumů, pustili jsme se do dalšího testu. Tentokrát došlo na neméně populární whiskey. Jak to dopadlo si můžete přečíst v článku.

Sklokeramický sporák, jeho využití a vše, co bychom měli vědět – dávno pryč jsou doby, kdy se vařilo jen na plynu. Sklokeramické desky jsou dnes naprostým standardem a nejpoužívanějším zdrojem “tepla” v kuchyni. I proto se vám hodil tento přehled.

Drobenkový borůvkový koláč – klasika české kuchyně a pověstná dobrota od babičky. Co víc dodat?

Sterilizace kojeneckých lahviček v prostředí kuchyně – další praktický článek, který u vás našel uplatnění. Ochrana zdraví miminek je velkým tématem a vědět, jak správně sterilovat kojenecké lahvičky se maminkám prostě hodí.

Mufloní guláš – milovníci zvěřiny v roce 2019 nejvíc oceňovali tento recept. My jsme letos muflona nestihli uvařit, ale věříme, že vám tahle záležitost chutnala!

Základní recept na chleba z domácí pekárny – péct domácí chleba dnes ve spoustě rodin patří k “lepšímu vychování”.  Receptů na chlebové těsto je spousta, ten základní je u vás nejoblíbenější. A přiznejme si, že je dobré začít tím základním. Všelijaké chlebové vychytávky mohou přijít na řadu až po té, co se člověk naučí to jednodušší.

Tyčinky z listového těsta a šunky – mňam! Pokud je chuť na něco rychlého a dobrého třeba pro návštěvu, jsou tyčinky z listového těsta a šunky jasnou volbou.

Linecké těsto na vánoční cukroví – která rodina nepeče na Vánoce linecké? Snad ve všech, co slaví Vánoce tradičně, na stole linecké cukroví najdete. Takže pak je jasné, proč  i tenhle recept patřil mezi nejčtenější.

Zeleninové biryani – další indický recept v žebříčku. Biryani je skvělé v tom, že v něm můžete zkombinovat spoustu druhů zeleniny a koření a výsledek je vždy skvostný. Vám se líbila varianta z receptu.

Nádobí Tupperware – Tupperware je velmi šikovné a univerzální nádobí do kuchyně, takže v případě, že uvažujete o jeho pořízení, základní přehled se vám vždy hodí.

Kam na nejlepší svařák v Praze – doslova na poslední chvíli se do Top19 protlačil i přehled těch nejlepších svařáků na vánočních trzích v Praze. A protože stánky budou na svých místech ještě nějakou dobu, tak se vám tento “Tour de svařák” může hodit i po Vánocích.

Slaný koláč quiche s cibulí a šunkou – čest západoevropské kuchyně v přehledu nejčtenějších receptů zachraňuje francouzský quiche. Slaný koláč se stal velmi oblíběným i u nás a toto je jeho klasická varianta.

Hovězí maso na kari na indický způsob – a do třetice se podíváme do Indie. I když… je to tak trochu “podvod” – hovězí maso se v Indii nejí. Nicméně použití indického koření recept na tento subkontinent tak trochu posouvá.

Hovězí roštěná s opékanými brambory – přehled uzavírá česká masová klasika. A popravdě řečeno, nečekali bychom to zrovna od tohoto receptu. Spíš bychom si tipovali na něco víc neobvyklého.. Avšak, statistika však hovoří jasně :-)

Tak a je to. Jestli dobře počítáme, jsme na konci Top19.

Toto je poslední článek pro rok 2019 na Nové kuchyni a my vám moc děkujeme za přízeň, kterou jste nám letos věnovali. Do nového roku vám přejeme vše nejlepší, spoustu splněných přání, samozřejmě zdraví, bez kterého to nejde tak dobře a velké množství skvělých zážitků bez ohledu na to, zda budou spojeny s dobrým jídlem či nikoli.