Pilaf je řecké národní jídlo a vyznačuje specifickou úpravou rýže, která tak získá exotickou chuť.

Ingredience:
300 g vařených kuřecích prsíček
300 g rýže
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 sklenka kuřecího vývaru
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rajčatového protlaku (nebo 4 zralá rajčata)
petrželová nať
sůl
pepř

Postup:
Nadrobno nasekanou cibulku, nakrájené prsíčka a česnek nakrájený na plátky osmahneme na oleji.

Chceme-li mít opravdu dobrý pilaf, namočíme rýži na 15 minut do slané vlažné vody, pak několikrát dobře propláchneme. Necháme okapat a přidáme ke kuřeti s protlakem. Zamícháme (pozor, aby rýže nezhnědla) a podlijeme vývarem.

U pilafu je rovněž důležité i dávkování vody pro rýži. Počítáme sem i sklenku vývaru. Mělo by jít 2x tolik jako obsahu rýže (měříme na skleničky).

Pilaf se během vaření nemíchá a vaří se na mírném ohni.