Váš portál do světa gastronomie

Kupujete maso v řeznictví nebo v supermarketech?

MasoNedávno jsem stál na naší poště frontu a jak už to tak bývá, když se člověk nudí, tak jsem se zaposlouchal do hovoru spolučekajících občanů. Teda, nebylo to ani tak těžké, protože otázka “Nevíte, kde je tady nejblíž řeznictví?” vás na poště spolehlivě probere.

Pán o dvě místa předemnou se ptal pána o místo předemnou a já si v prvním okamžiku automaticky řekl, co blázní, protože hned vedle pošty je Albert. Ale pak mi zacvakly všechny funkční mozkové závity a došlo mi, že pán se ptá na řeznictví. Což je něco jiného, než pult v Albertu.

MasoAčkoli otázka nepatřila mně, tak jsem začal přemýšlet a došel jsem k názoru, že nejbližší řeznictví je vlastně pěkně daleko. Kdepak, u nás na sídlišti těch řeznictví není mnoho. Vlastně žádné.

Všichni milovníci “masa” nakupují v Albertech nebo v Globusu, ale to klasické řeznictví s usměvavým růžovolícím řezníkem v kostkované zástěře tu prostě není.

Není to škoda? Opravdu by se neuživil šikovný a poctivý řezník na sídlišti, kde v souhrnu žije několik desítek tisíc lidí? Nebo jsou všichni tak zaběhlí v nákupech v super, hyper a gigamarketech, že by pro ně nákup masa přímo u řezníka byl nepříjemným vytržením z nalinkovaného sobotního velkonákupu do téměř bezedného nákupního košíku?

Kde nakupujete maso vy? V supermarketech nebo chodíte do řeznictví? Nebo to mícháte a něco kupujete tam a něco jinde? Je podle vás rozdíl v kvalitě masa ze supermarketu a z řeznictví? Svěřte se v diskuzi pod článkem!

Autor: Petr Slavík

2 komentáře

  1. JaMi

    ja osobne sa snazim co najviac masa a masovych vyrobkov kupovat u masiara kedze ta kvalita je neporovnatelne lepsia ako v hypermarketoch a ocenujem aj ochotu v tom “mojom” masiarstve.

  2. Eva

    Já jsem bohužel asi typickým případem dnešní doby, takže maso kupuju při rodinném nákupu v supermarketu. Ale jak tak člověk slýchává a čte různé názory, tak mě to nahlodává, abych také vyzkoušela specializovaného řezníka. Jen to chce překonat lenost a zajít si těch pár kroků navíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑