Váš portál do světa gastronomie

Argentinská čočka

Co dnes udělat menší změnu a poznat něco nového? Vždyť právě o tom vaření je – zkoušet nové chutě a zažívat nové zkušenosti. Takže tradiční “kyselou” novoroční úpravu čočky si dnes zkusíme nahradit pěkně pálivou variantou z Jižní Ameriky, konkrétně z Argentiny. O pikantnost se postarají klobása, cibule a (ehm) ostrý kečup.

Ingredience:
30 dkg čočky
olej
2 velké cibule
1 klobása
ostrý kečup
sůl
pepř

Postup:
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme čočku (namočit na 2 hodiny), pokrájenou klobásu, zalijeme vodou a vše uvaříme. Pozor – nevařit příliš dlouho, čočka má být spíš tuhá, nerozvařená.

Potom přidat polovinu obsahu velké sklenice ostrého kečupu, dle chuti osolit a opepřit.

Pokrm má mít trošku řidší konzistenci, pokud je hustý, můžeme jej zředit převařenou vodou.

Podává se s chlebem.

Tip: Na množství cibule nešetříme. Kolik čočky tolik cibule.

1 komentář

  1. Zuzka Ou

    Když mimibazar zkouší recepty z cizích kuchyní.

    Kdo nemá chorizo, dá tam klobásu, kdo nemá rád základovou zeleninu, nedá tam nic, místo rajčat a koření kečup.

    http://www.recetasderechupete.com/receta-de-lentejas-caseras-con-chorizo/939/
    http://inpatagoniaargentina.blogspot.cz/2011/06/argentine-lentils.html
    http://ttravelguy.wordpress.com/2011/05/15/a-gringos-guide-to-making-an-argentine-guiso-stew/

    ad libitum, ad nauseam.

    Jupí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑