Co dnes udělat menší změnu a poznat něco nového? Vždyť právě o tom vaření je – zkoušet nové chutě a zažívat nové zkušenosti. Takže tradiční “kyselou” novoroční úpravu čočky si dnes zkusíme nahradit pěkně pálivou variantou z Jižní Ameriky, konkrétně z Argentiny. O pikantnost se postarají klobása, cibule a (ehm) ostrý kečup.
Ingredience:
30 dkg čočky
olej
2 velké cibule
1 klobása
ostrý kečup
sůl
pepř
Postup:
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme čočku (namočit na 2 hodiny), pokrájenou klobásu, zalijeme vodou a vše uvaříme. Pozor – nevařit příliš dlouho, čočka má být spíš tuhá, nerozvařená.
Potom přidat polovinu obsahu velké sklenice ostrého kečupu, dle chuti osolit a opepřit.
Pokrm má mít trošku řidší konzistenci, pokud je hustý, můžeme jej zředit převařenou vodou.
Podává se s chlebem.
Tip: Na množství cibule nešetříme. Kolik čočky tolik cibule.
Když mimibazar zkouší recepty z cizích kuchyní.
Kdo nemá chorizo, dá tam klobásu, kdo nemá rád základovou zeleninu, nedá tam nic, místo rajčat a koření kečup.
http://www.recetasderechupete.com/receta-de-lentejas-caseras-con-chorizo/939/
http://inpatagoniaargentina.blogspot.cz/2011/06/argentine-lentils.html
http://ttravelguy.wordpress.com/2011/05/15/a-gringos-guide-to-making-an-argentine-guiso-stew/
ad libitum, ad nauseam.
Jupí!