Jemné kuřecí maso zabalené do okořeněné šunky, společně napíchnuté na špízu s křupavou zeleninou bude chutnat i vám!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
400 g kuřecích prsíček
1 stroužek česneku
7 lžic oleje
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička karí
1 velká mrkev
sůl
1 červený a zelený paprikový lusk
2 malé cibule
6 tenkých plátků prorostlé slaniny
černý pepř
a 4 kovové špízy ;)

Postup:
Maso opereme, osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme ho do mísy. K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronové šťávy a karí a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat.

Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme z nich semínka a vnitřní část, vypereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů.

Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodneme 3 závitky tak, aby zelenina byla na začátku a na konci. Osolíme a opepříme.

Špízy opékáme 8-10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji dokřupava; během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme například s rýží a různými omáčkami.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!