Pikantní parmazán v trojobalu dodá takovému řízku trochu jinou chuť… Přesvědčte se sami!

Ingredience:
4 kuřecí řízky
sůl
bílý pepř

trojobal:
4 lžíce hladké mouky
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl
4 lžíce strouhanky
4 lžíce strouhaného parmazánu
60 g tuku na smažení

Postup:
Kuřecí řízky opláchneme pod studenou vodou a pečlivě je osušíme utěrkou. Rukou je zlehka naklepeme a dobře okořeníme solí a pepřem.

Na talíř nasypeme mouku. Vejce vyklepeme do hlubokého talíře, rozšleháme s mlékem a lehce osolíme. V jiném talíři promícháme strouhanku s parmazánem.

Řízky obalíme nejprve v mouce. Přebytečnou mouku z nich lehce oklepeme a vložíme je do vaječného mléka. Necháme je trochu odkapat a nakonec je oblíme ve směsi strouhanky a sýru. Takto vzniklý trojobal k řízku dobře přitiskneme.

Na pánvi mírné rozpálíme tuk a řízky v něm smažíme do křupava na každé straně po dobu 2 až 3 minut. Po usmažení je necháme odkapat na kuchyňském papíru a podáváme je s brambory sypanými petrželkou a s rajčatovým salátem.

Tip:
Jestliže chcete mít na řízcích krásnou kůrku, je důležité řízky nesmažit ani při příliš vysoké nebo příliš nízké teplotě. Při vysoké teplotě tuku se ochranný trojobal spálí a maso uvnitř zůstane syrové, při nízké tplotě nasaje trojobal příliš mnoho tuku.