Festival středomořských chutí a vůníOd dneška až do neděle 27. září se na náměstí Republiky v Praze letos již podruhé představí speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Libanonu a také Portugalska nebo Korsiky.

Již od roku 2008 se v Praze koná Festival chutí a vůní. První ročníky proběhly pod názvem Festival francouzských chutí a vůní, který se v roce 2010 proměnil právě ve Festival středomořských chutí a vůní. Návštěvníky této kulinářské akce opět čekají delikatesy z celé oblasti Středozemního moře.

Festival středomořských chutí a vůní

„Babí léto už je pomalu tady, ale my bychom si rádi ještě připomněli to opravdové slunné léto. Uvolněná atmosféra, plážová lehátka, slunečníky, jídla plná chutí a vůní a živá hudba – tak vidíme dovolenou ve Středomoří a přesně takovou atmosféru chceme na náměstí Republiky vytvořit“, uvedl ředitel pořádající agentury KAZAK Communication Thomas Bouton.

Festival bude probíhat denně od 10:00 do 20:00, kdy budou otevřeny stánky s rozmanitou nabídkou vín, Champagne, paštik, šunek, kvalitních sýrů, olivových olejů, marmelád, zmrzlin či mořských plodů. Kromě gurmánského zážitku čeká návštěvníky také zážitek kulturní – denně je připraven hudební program ve znamení jazzu, gypsy swingu a balkánských či jihoamerických rytmů (vystoupí zde například Zdenka Trvalcová, Bára Zmeková, Pragason, Justin Lavash, Santiago Ferreira nebo Les Gars D’en Bas). Kromě hudebních vystoupení je na programu vůbec poprvé také vystoupení v podobě Stand-up comedy.

Více informací o akci včetně představení jednotlivých vystavujících naleznete na webu www.stredomorsky-aperitiv.cz