Čerstvý zázvor, sójová omáčka a ananas udělají z krůtích prsou vzrušující exotické jídlo!

Ingredience:
500 g krůtích prsou
kus zázvoru velký jako vlašský ořech
1 vrchovatá lžíce škrobové moučky
2 lžíce suchého sherry
2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky soli a cukru
3 mladé cibulky
1 malý ananas
2 lžíce oleje
1/8 l kuřecího vývaru
1 kapka vinného octa

Postup:
Omyté maso osušíme a nakrájíme na kostky o hraně 2 centimetry. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Promícháme potravinový škrob, sherry, sójovou omáčku, zázvor, cukr a špetku soli. Nakrájené maso přidáme ke směsi a přikryté marinujeme jednu hodinu.

Z rané cibule odstraníme zvadlé listy a vyrážející kořínky, cibulky odřízneme a rozčtvrtíme. Světlezelené nadzemní části nakrájíme na kroužky, tmavé části si dáme stranou.

Ananas postavíme a odřízneme celou zelenou část a dole zhruba 2 centimetry silný plát. Slupku okrájíme v širokých pruzích a odstraníme z něj zbylá očka. Pak ho rozčtvrtíme, vyřízneme tvrdý střed a dužinu nakrájíme na kousky.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej. Čtvrtky a kroužky cibulek prudce osmažíme společně s ananasovými kostkami. Pak je z pánve vybereme. Do pánve vložíme maso s marinádou a za stálého obracení je 5 minut opékáme. Přidáme zpět směs ananasu a cibule. Vše zalijeme vývarem a necháme povařit asi 15 minut.

Dochutíme cukrem, solí a octem. Tmavou část cibule nakrájíme na kostičky, nasypeme ji na hotový pokrm a podáváme s rýží.