Kachní prsa jsou lahodné, výživné a výborně se hodí jako součást zdravého jídla. V tomto receptu je zkombinujeme s pečenou dýní Hokkaidó a čerstvým rukolovým salátem s jemnou zálivkou. Jídlo je bohaté na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu. Všechny suroviny jsou běžně dostupné v České republice a připravené jídlo je ideální jak na oběd, tak na večeři.
Ingredience:
2 kachní prsa (cca 300 g)
300 g dýně Hokkaidó
1 červená cibule
2 hrsti rukoly
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička medu
Špetka mořské soli
Čerstvě mletý pepř
Postup:
Kachní prsa očistíme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařežeme ostrým nožem do mřížky, aniž bychom narušili maso. Osolíme a opepříme z obou stran.
Na pánvi rozehřejeme pánev bez oleje a vložíme kachní prsa kůží dolů. Opékáme na střední teplotě přibližně 5 až 6 minut, dokud kůže nezezlátne a nevypustí tuk. Poté otočíme a opékáme další 3 až 4 minuty. Přendáme do pekáčku a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na 8 až 10 minut. Necháme pak 5 minut odpočinout zakrytá alobalem.
Dýni omyjeme (Hokkaidó se nemusí loupat), zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky. Rozložíme na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem a lehce osolíme. Pečeme v troubě po dobu 25 až 30 minut dozlatova.
Na salát smícháme rukolu, na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli, balzamikový ocet a med. Promícháme a dochutíme dle chuti solí a pepřem.
Na talíř naaranžujeme plátky kachního prsa, přidáme pečenou dýni a čerstvý rukolový salát. Podáváme teplé nebo vlažné.
Napsat komentář