Tyto zdravé celozrnné sušenky plné ovesných vloček, rozinek a vlašských ořechů jsou ideálním pamlskem ke kávě nebo jako výživná svačina. Díky použití celozrnné mouky, přírodního sladidla a nezpracovaných surovin jsou nejen chutné, ale i šetrné k vašemu zdraví.

Ingredience:
80 g sušených rozinek
100 g jemných ovesných vloček
80 g celozrnné špaldové mouky
1 vejce
50 g nasekaných vlašských ořechů
50 ml olivového oleje (nebo řepkového)
50 g medu nebo javorového sirupu
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli

Postup:

Rozinky namočte na 10 minut do teplé vody, poté slijte a osušte papírovou utěrkou.

Do větší mísy dejte suché ingredience: ovesné vločky, mouku, skořici, jedlou sodu, špetku soli a nasekané ořechy. Promíchejte.

V jiné misce vyšlehejte vejce s olejem a medem (nebo javorovým sirupem). Přidejte k suché směsi a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte namočené a osušené rozinky.

Z těsta tvořte pomocí lžíce malé bochánky, které rozplácněte na pečicím papíře. Mezi sušenkami nechte místo, trochu se roztečou.

Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 12 až 15 minut, dokud nebudou sušenky lehce zlatavé.

Nechte je vychladnout na mřížce. Skladujte v uzavřené dóze, vydrží až týden.