Nová mikrovlnná trouba si žádá nové potřeby. Aspoň to jsem si řekl po tom, co se u nás v kuchyni objevila nová vestavěná mikrovlnná trouba. A došlo i na poklop nad talířem. Po jeho prvním použití nebyla nouze o překvapení ;)

Roztavený poklop do mikrovlnné troubyNa talíři, který šel do mikrovlnky se objevilo nějaké to zbytkové jídlo, které jsme předtím nedojedli k nějakému obědu. Samozřejmě, že na talíř šel umělohmotný poklop, který byl podle označení z obchodu vhodný právě do mikrovlnky.

Teplota, čas a výkon nastaven a následně stisknuto tlačítko “Start”. Na chvilku jsem se zabral do hovoru a pak mě napadne se podívat okýnkem, co se děje uvnitř mikrovlnné trouby. No, překvápko :)

Roztavený poklop do mikrovlnné troubyVrchní část umělohmotného krytu je jaksi roztavená na jídle a vytváří na něm efekt umělohmotné pavučiny, který by jistě nějaký moderní umělec ocenil. Nikoli však já nebo moje hladové bříško, které se již těšilo na nějakou tu pochutinu. Skoro to vypadá, jako když soudruzi z NDR udělali někde chybu :D

Poučení z krizového mikrovlnění je takové, že zřejmě ne vše, co je v obchodech označeno jako nádobí vhodné do mikrovlnné trouby je do ní opravdu vhodné. Asi se to musí zjistit metodou “pokus-omyl” ;)