Váš portál do světa gastronomie

Dýňové rizoto

Prvním finalovým receptem soutěže o nejlepší recept s dýní je dýňové rizoto od Jany Vítovcové z Plzně. Jakpak se asi takové dýňové rizoto připravuje? Podívejme se tedy na to.

Ingredince:
400 g kulatozrnné rýže
100g dýňové dužiny (nakrájet na nudličky)
80 g másla
100g parmazánu
1 cibule
0,5 l masového vývaru
sůl, pepř, zelená petržel

Postup:
Nakrájíme cibuli nadrobno, rozehřejeme 40g másla a smažíme dozlatova.

Pak přidáme dýni. Krátce restujeme. Přidáme vývar, osolíme, opepříme. Přisypeme rýži, vaříme do měkka. Pak přidáme nastrouhaný parmazán a najemno nakrájenou petržel.

Chvilku necháme odstát a pak podáváme.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!

1 komentář

  1. blondie

    Tak to je super rizoto! Máte můj hlas!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑