Váš portál do světa gastronomie

Borůvkový koláč s tvarohem

Další recept do souteže o nejlepší koláč poslala M. Lukášková. Borůvkové koláče jsou oblíbenou pochoutkou jak u dospělých, tak u dětí. Sice už je po borůvkové sezóně, ale třeba někde najdete aspoň ty mražené, které v borůvkové nouzi postačí.

Ingredience:
500g polohrubé mouky
250 ml mléka
kostka droždí
70g cukru
1 žloutek
120g hery
sůl
olej podle potřeby
borůvky
2 tvarohy
120g moučkového cukru

Postup:
Do mouky uděláme důlek, nasypeme cukr, přidáme droždí, polovinu vlažného mléka, žloutek a špetky soli.

Ve zbytku mléka nechme rozpustit tuk. Přilijeme ke vzešlému kvásku a vypracujeme těsto.

Na pomoučeném vále vyválíme placku a přendáme ji na vymaštěný plech. V krajích trochu zvedneme, aby vznikl okraj. Potřeme sladkým tvarohem a posypeme borůvkami. Necháme ještě chvíli vzejít a pečeme v troubě asi 30 min při teplotě 180 stupňů.

1 komentář

  1. blondie

    Škoda, že nemám borůvky. Ach jó :-( Holt musím vydržet až do léta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑