Váš portál do světa gastronomie

Masovo-zeleninová směs na topinky

Máte rádi topinky? Kromě obligátního česneku na ně patří i nejrůznější směsi. Tato, kterou poslal do soutěže čtenář s emailem mlha99@…..cz, se mi hodně zamlouvá. Co zamlouvá, sliny se přímo sbíhají!

Ingredience:
2 kg rajčat
2 kg paprik
7 menších cibulí
9 feferonek
1 hlavička česneku
2 konzervy hovězího masa
1 konzerva vepřového masa
1 sáček Deka(přípravek na zavařování kyselých okurek)
pepř dle chuti

Postup:
Očištěné papriky,rajčata, cibule,feferonky spolu s česnekem umeleme a 2 hodiny vaříme.Potom přidáme sáček Deka a vaříme dalších třicet minut. Namletou směs ochutíme pepřem.

Masové konzervy umeleme a vaříme 30 minut. Směs dáme do skleniček a sterilujeme asi 30 minut při teplotě 80 °C.

1 komentář

  1. franta

    V DEKU obsažená kyselina benzoová se průmyslově vyrábí oxidací toluenu kyslíkem za katalýzy kobaltu nebo manganistanu draselného, reakce probíhá s velmi vysokými výtěžky a vychází z lehce dostupného prekurzoru. Co je v těch masových konzervách ani raději nekomentuji. Co takhle bruschetu s rajčetem a olivovým olejem ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑