Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Drobenkový borůvkový koláč

Drobenkový borůvkový koláčDrobenkový borůvkový koláč je jednou z našich domácích klasik. Že by za to mohlo příjemně vláčné těsto, které obsahuje jak tvaroh, tak i jogurt? Nebo borůvky? Nebo snad všechno dohromady?

Drobenkový borůvkový koláč

Ingredience:
250 g tvarohu
250 g jogurtu
600 g mražených borůvek
2 vejce
150 g cukru
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Na drobenku:
40 g změklého másla
40 g cukru
100 g polohrubé mouky

Drobenkový borůvkový koláč

Postup:
Borůvky necháme rozmrazit v sítku, aby z nich odkapala přebytečná tekutina.

Ve větší míse spolu vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr. Do směsi přidáme mouku a kypřící prášek a opět vše pořádně promícháme.

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Z másla, cukru a mouky ručně uhněteme drobenku.

Plech vymažeme máslem, vlijeme do něj směs, kterou poklademe borůvkami. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme cca 45 minut.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

3 Comments

  1. vyskousel uz nekdo tento recept ?Ja delam pouze z kynuteho testa.

  2. Naprosto skvělý a to těsto je famózní

  3. Pokud dělám koláč, jiný než tento nepecu. Těsto je výborne a koláč rozhodně není suchý. Vynikající záležitost. Střídám ovoce – borůvky, maliny, jahody, mix….zkrátka se vším je to veliká lahůdka a hned se po něm zaprasi?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2022 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑