Domácí sekanáKdyž si tak člověk čte, co vše se objevuje v obchodech s potravinami za „mňamky“, tak si někdy říkám, jestli se nás výrobci nesnaží donutit k návratu k domácí výrobě jídla a potravin obecně. To asi ne, ale domácí sekaná je rozhodně příkladem, který se s kupovanou záležitostí nedá naprosto srovnávat! Však vyzkoušejte sami!

Domácí sekaná

Ingredience:
750 g mletého vepřového a hovězího masa
1 nakrájení žlutá cibule
0,5 nakrájené červené cibule
1 vejce
50 ml mléka
5 lžic strouhanky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kremžské hořčice
sůl
pepř

Postup:
Předehřejeme troubu na 170°C.

V míse rukama promícháme všechny ingredience. Směs vyklopíme do obdélníkové pečící formy a dáme do trouby.

Pečeme cca 50 minut.