Křupavý a kořeněný obal zachová kuřecí maso jemné a šťavnaté a vy si tak budete moci pochutnat na tomto lahodném receptu!

Ingredience:
4 řízky z kuřecích prsíček
6 lžic olivového oleje
1 lžíce sušené rozmarýny
sůl
mletá ostrá paprika
8 tenkých plátků krájené šunky
1 stroužek česneku
1 cibule
3 celery
3 mrkve
2 malé cukety
1 lžíce rajčatového pyré
1/8 l suchého bílého vína
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce nasekané petržele

Postup:
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky.

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem.

V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilejeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.

Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.