Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Jahodové řezy

25.06.2014 · Žádný komentář · Recepty

jahodyPozor, kontrolní otázka. Kdo z vás miluje jahody? Přesně to jsem tušil. Tak teď můžete všichni sundat ruce dolů a podívat se na to, jak si připravit jahodové řezy.

Ingredience:
400 g hladké mouky
100 g škrobu
1 prášek do pečiva
250 g měkkého másla
200 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 vajec
špetka soli
75 ml mléka

Náplň:
400 g nízkotučného tvarohu
150 g cukru
4 listy bílé želatiny
200 g smetany
1 kg jahod
3 lžíce jahodové marmelády

Jahody

Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 °C. dobře promícháme mouku, škrob a prášek do pečiva. Máslo, cukr a vanilkový cukr rozšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce, sůl, směs mouky a mléko.
Plech vyložíme papírem na pečení a dáme na něj těsto. Budeme péci 20 minut. Koláč vyklopíme na koláčovou mřížku, papír z něj sejmeme a koláč necháme vychladnout.

Tvaroh rozmícháme se 100 gr. cukru. Želatinu za studena změkčíme, vymačkáme ji, ohřejeme a necháme rozpustit. Přidáváme ji k tvarohu po lžících. Smetanu ušleháme do tuha se zbylým cukrem. Jednu polovinu smícháme s tvarohem a druhou polovinu si dáme do stříkacího kornoutu na zdobení.

Tvarohovou směs naneseme na vychladlý koláč. Jahody omyjeme, necháme je odkapat, rozpůlíme je a položíme na povrch koláče. Za stálého míchání ohřejeme marmeládu a naneseme ji štětcem na jahody. Pak koláč nakrájíme na 20 kusů a každý ozdobíme šlehačkou.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist